將軍澳 LP10
室內設計 装修 傢俬訂造

Media coverage

媒體報道

目錄

Lp10 室內設計 設計案例

好多戶主擁有左自己嘅物業之後,對設計都有一定嘅要求,不但要善用每一寸嘅空間,仲要 設計高貴而不失大雅。今次為大家介紹嘅單位係Lp10嘅單位,單位面積486呎,設計以簡約 風格為主。由於今次嘅單位,只有一對夫婦居住,所以taste interior design 嘅設計團隊都用上好多大 膽嘅設計。大門位置設置左小型鞋櫃和掛勾功能,方便住戶坐低更換鞋和擺放手袋等個人物 品。

Lp10 室內設計 客飯廳

係客飯廳方面,為左俾戶主有更多收納嘅空間,設計師係設計左一個大型嘅收納櫃,可 以俾戶主收納不同嘅家電或者雜物,而依個收納櫃嘅特別地方就係收納左一張隱藏式開合餐 桌,咁樣嘅設計,可以令客飯廳有更多嘅收納空間。

Lp10 室內設計 書房

而為左提升客廳嘅空間感,書房改為半開放式,以大幅玻璃作為隔間以增空間感。依一幅玻 璃的特別之處在於當住戶想專心係屋企工作唔被打擾的話,可以設置為霧化玻璃,既可以保 留私隱和私人空間,亦無因為間隔而阻擋陽光照明。而且係書房入面,仲放左一張床,如果 戶主朋友係度挽到好夜,都可以有床作為休息之用。

Lp10 室內設計 主人房

而簡約風格除左代表著乾淨俐落,無多餘裝飾,同時好好利用空間嘅環境線條都十分􏰀要。 所以taste interior design設計團隊係主人房就選擇用白色衣櫃門,再配上木色門把,令大 自然的氣息流進房間內。簡約風設計大多以淺色與大地色為主,設計師就利用淺灰的泥水牆為房間的特色牆,而為左 房間撘配白色條子加上柔和滲光燈效果便立即提升整個空間的層次感,同時令到主人房嘅空 間更柔和舒適。