上源 Lepont一 “室內設計 装修”

目錄

屯門掃管笏「上源 Lepont 」

這次介紹的室內設計單位是新項目上源Le Pont,位於屯門掃管笏路99號,由5座大廈及30間洋房組成,位置而言可以盡享優質舒適綠意生活,今次設計為左實現戶主追求的樸實生活空間,我地設計團隊主改為近自然的“現代田園風格”室內設計,用上原木紋路既木材,配搭適量的白色材質,為戶主一家打造明亮舒適既田園之家。

設計師以木系的「簡約自然風格」

客廳採用田園風必需既木材元素,配以自然的白色系,可以加強空間既明亮感。電視背牆用上白色既線條牆體,旁邊打造左一個特色“樹木”形狀大櫃,可以體現出精緻既田園風格。而大櫃結合儲物同埋擺放裝飾品功能

客廳設計採用木材設計的裝修工程

客廳採用田園風必備既木材元素,配以自然的白色系,可以加強空間既明亮感。電視背牆用上白色既線條牆身,旁邊打造左一個特色「樹木」形狀大櫃,可以體現出精緻既田園風格。而大櫃結合儲物同埋擺放裝飾品功能

開放式廚房設計以訂造傢俬分隔

開放式廚房系客廳既焦點所在,我地設計團隊採用精確的設計手法,訂製左一道黑色框架既玻璃趟門,當有需要既時候將趟門拉出和關埋,可以有效阻隔油煙,亦都唔會影響廚房既美觀設計。而當替代或聚會既時,可以將趟門隱藏系櫥櫃既空隙入面,靈活咁使用吧台同埋廚房既空間

主人房傢俬以入牆式訂造衣櫃設計

同時在床尾增設儲物地台連書台既設計,更善用牆身既高空位置,打造了一個書櫃連儲物櫃,白色的櫃身配合燈光效果,可以減低空間既壓迫感。

配搭燈光,營造房間氣氛

床頭用上柔和既燈光,可以增加牆布既溫和感,配合精緻壁燈,令主人房充滿舒適溫暖既感覺。

兒子房設計造了一個中空傢俬設計

仔仔房採用現代既設計風格,我地設計團隊造左一個中空衣櫃連床頭櫃設計,同時加設儲物地台,為仔仔提供豐富既存儲空間。

訂造傢俬床,配合窗外高度

房內有一個大型既窗戶,我地特意將床既高度同窗台平齊,令到空間視野更加明亮開揚。

上源 Lepont

地段:屯門

狀態:新樓

間隔:兩房一廳

面積:458平方呎